Община Петрич осигури нови помещения за хора с увреждания

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Седалищата на Клуба на глухите и на Клуба на слепите официално са преместени в административната част на Търговски комплекс „ГУМ” в град Петрич. Достъпът до новите помещения се обезпечава с наличието и на специална рампа. Клубът на инвалида е избрал за настаняване друго общинско помещение, което се намира на улица „Вардар”.

За новите помещения има издадени протоколи за временно настаняване, предстои внасяне на предложение до общинския съвет за вземане на окончателно решение да се ползват безвъзмездно. До момента трите клуба на хората с увреждания се помещаваха в сграда, която е в незавидно състояние. През годините тя не е поддържана, извършвани са само частични ремонти, поради което представляваше реална заплаха за ползвателите. Така се стигна до решението на общинската управа в Петрич спешно за трите клуба да се осигурят нови помещения, които да бъдат надеждни и комфортни за хора с увреждания. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини