Работник осъди Община Кюстендил за трудова злополука

Работник осъди Община Кюстендил за трудова злополука
Снимка: ИлинденПрес, архив

7000 лева обезщетение ще плати Община Кюстендил на общ работник, пострадал при трудова злополука преди две години. Администрацията на кмета Петър Паунов ще изплати сумата на 51-годишния Георги Г.  за претърпени неимуществени вреди.

Инцидентът е станал на 29 юли 2014 година. Докато изпълнявал служебните си задължения да подрязва надвисналите храсти в едно от съставните на общината села, мъжът се подхлъзнал и паднал от стълбата от височина два метра.

Медицинските изследвания установили, че има фрактура на дясната раменна кост и се наложила операция. След това 37 календарни дни пострадалият бил в болнични. Междувременно, докато бил в отпуск по болест, трудовият му договор с Общината бил прекратен. Заради претърпените болки и страдания, общият работник решил да потърси обезщетение от бившия си работодател и внесъл искова молба с претенции за 15 000 лева.

Районният съд прецени, че предявеният иск за претърпени от ищеца неимуществени вреди е основателен само за сумата от 7000 лв., които биха били достатъчни, за да може пострадалият мъж напълно да се възстанови здравословно.

Решението не е окончателно и може да се обжалва на горна инстанция.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини