Условна присъда за грък, ударил и псувал полицай в Сандански

Условна присъда за грък, ударил и псувал полицай в Сандански

Грък се размина само с условна присъда за извършени непристойни действия и причиняване на лека телесна повреда на полицай.

Сакис Х. отърва затвора, защото се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура–Сандански. Той получи условно наказание за извършените непристойни действия, оказана съпротива срещу орган на властта, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

Подсъдимият се движил на 29 юни тази година към 02:20 ч. по централната пешеходна улица „Македония“ в  Сандански, която е забранена за движение на моторни превозни средства. В района на площад „Атлантически алианс“ той бил спрян за проверка от полицейски служители. Гъркът започнал да вика на висок глас и да отправя обидни думи, псувни и цинизми на гръцки език по адрес служителите на реда. Чужденецът показал обидни цинични жестове и движения както спрямо органите на реда и оказал съпротива спрямо полицаите. Вместо да изпълни техните указания и да прекрати непристойното си поведение, подсъдимият продължил с викове и обиди, блъснал полицейския служител и му нанесъл два удара с ръка.

По-късно, в помещение за задържане на лица в сградата на РУ–Сандански, той счупил камера за видеонаблюдение, като я изскубнал от стената, на която била закачена и я захвърлил на пода. Чрез нанасяне на множество удари по желязната входна врата в помещението, в което се намирал, успял да скъса заварките на ламарината и я изкривил. Общата стойност на всички причинени от него вреди възлизат на 111,15 лв.

Съдът одобри постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия е определено общо наказание от една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от него, като той следва да заплати и направените по досъдебното производство разноски от 222,18 лв.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини