Пожар изпепели 30 дка пшеница на бизнесмен от Разлог

Снимка: Economic.bg
Снимка: Economic.bg

Пожар унищожи нива с пшеница на бизнесмен от Разлог. Огнената стихия е бушувала миналия петък към 13:40 часа. Тогава е получен сигнал на телефон 112, че е възникнал пожар в житен блок край пътя за разложкото село Годлево. Пламъците са потушени от 2 екипа огнеборци от РС ПБЗН-Разлог. Изгорели са обаче 30 дка пшеница.

Най-вероятно огънят е причинен от немарливо боравене с открит огън или е следствие на умишлен палеж. Насажденията са собственост на разложкия бизнесмен Никифор Кондев. В края на миналата година Окръжа прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу него за укреване на данъци в особено големи размери – 74 052,38 лева.  

Пожар вилня и в гора край благоевградското село Лисия в неделя следобед. Огънят e бушувал в местостта Дебелия рид. но е погасен от три екипа на РС ПБЗН-Благоевград. Унищожени са 25 дка иглолистна гора и около 80 кубика нарязана дървесина от бял бор. 

Прокуратурата ще трябва да установи коя е причината и за пожар в столатологичен кабинет в благоевградския квартал „Запад”. Сигнал за инцидента е подаден в понеделник към 01:39 часа. Няма нанесени големи материални щети, пламъците са загасени от огнеборци от Благоевград. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. иван
    най-гомемия крадец и мошенниик
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини