Сабрие Сапунджиева получи пост в Комисията по дискриминация

Сабрие Сапунджиева, снимка: БНР
Сабрие Сапунджиева, снимка: БНР

Депутатите избраха Сабрие Сапунджиева от ДПС за член на Комисията по дискриминация.

"Тя притежава високи нравствени и професионални качества в областта на правата на човека. Има административен опит и познава добре нормотворчеството, работила е и с неправителствения сектор", бе написал в мотивите си вносителят на предложението Хамид Хамид, заместник-председател на Парламентарната група на ДПС.

Преди години името на Сабрие Сапунджиева бе забъркано в шумен скандал, след като стана ясно, че като заместник-министър на правосъдието в кабинета на Пламен Орешарски е ремонтирала ремонтирала ведомственото си жилище с 50 000 лв. от фонда за подобряване на условията в затворите, а след падането на правителството поиска да го купи, защото нямала свое. За да не бъде изгонена оттам, беше назначена като съдебен секретар в Административния съд в София без за това да се иска разрешение от Висшия съдебен съвет, каквито са правилата. Миналата година прокуратурата прекрати проверката срещу нея по този случай.

На последните парламентарни избори Сапунджиева беше на трето място в листата на ДПС в Благоевград, а след като не успя да стане депутат, стана сътрудник на народния представител Хамид Хамид.

Днес парламентът гласува състава на Комисията за защита от дискриминацията. 

За председател на парламентарната комисия бе избрана кандидатурата на Ана Джумалиева от ГЕРБ. За зам.-председател бе избран Баки Хюсеинов от БСП.

Останалите членове на Комисията за защита от дискриминацията са Орлин Колев, издигнат от ПГ на „Обединени патриоти“, Златина Касърова-Дукова, издигната от ГЕРБ и Сабрие Сапунджиева, предложена от ДПС.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. petar
    taia ne e li pandiza...
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини