В Белица ще дискутират добри практики в туризма

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

Град Белица ще посрещне представители на 3 наши общини – Разлог, Банско и Якоруда, както и на 4 общини от Македония – Щип, Виница, Кочани и Пробищип. Пред над 20-те гости ще бъдат представени добри практики в туризма от екипа на местното читалище "Георги Тодоров-1885" с Туристическо-информационния център и Музей.

Петдневното обучение ще започне в четвъртък, темата е: „Съхраняване и опазване на природното и културно наследство“. Събитието е подготвено от Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС). То е в рамките на проект „Interregional Tourism through Cultures (ITC)”, финансиран по програма “ Interreg – IPA CBC“ Bulgaria – The former Yugoslav Republic of Macedonia Programme. Сдружение МИС е водещ партньор по проекта и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от Македония – „Minority Leader for Society“ (MLS). И двете организации имат дългогодишен опит в разработването и изпълнението на проекти и инициативи, финансирани от различни програми и фондове.
Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.

В Белица ще има презентация – „Природният феномен Белица”, както и мултимедийни видеофилми за „Историческо наследство”, „Планински курорт „Семково”, „Туристически маршрути с еко пътеки”, ЕДЕН дестинация Белица –България (Най-добри европейски дестинации). Гостите ще посетят музея в града и забележителни културно-исторически обекти. „Ако участниците в обучението пожелаят, ще ги заведем на посещение в Парка за танцуващи мечки в Рила планина. Целевите групи, към които е насочено обучението, са собственици на малък и фамилен бизнес и хора, имащи отношение и интереси в сферата на алтернативния туризъм. Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини