Пазарът на ваканционни имоти в Банско без промяна

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Ваканционните пазари в момента у нас дават много добри възможности с изгодни цени, пише investor.bg, позовавайки се на консултантската компания Bulgarian Properties. Вече все по-ясно се отличават различните класове ваканционни имоти. Едните са имоти, които притежават характеристиките на жилища, а другите са в комплекси с редица екстри, рецепция и поддръжка, които са проектирани да работят като хотели и които вече имат натрупан опит в тази дейност и могат да покажат резултати.

Разликата между двата класа имоти е в цените, в таксите за поддръжка и в потенциала им да бъдат отдавани под наем и да генерират доходност.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско през първото тримесечие за тази година е 370 евро/кв.м. а през второто - 360 евро/кв.м. при 366 евро/кв.м. за цялата 2016. Средната обща покупна цена е 25 200 евро при 24 700 евро през миналата година.

Във високия клас хотелски комплекси цените в Банско стартират от около 450 евро/кв.м., като тенденцията е за леко нарастване на цените на този клас имоти от началото на годината.

Боровец продължава да е най-скъпият ски курорт. Средната цена за второто тримесечие на база реални сделки е 600 евро/кв.м. при 595 евро/кв.м. през миналата година.

В Пампорово средната цена за второто тримесечие е 340 евро/кв.м. – също без особено изменение от миналата година.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини