Даниела Савеклиева рекламира туризма ни в Азербайджан

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева бе на тридневно посещение в Азербайджан в качеството й на зам.-председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

Българската парламентарна делегация се срещна в столицата Баку с председателя на парламента на Република Азербайджан Октай Асадов, с председателя на Комисията по икономическа политика, промишленост и предприемачество Зияд Самадзаде и с министъра на икономиката Шахин Мустафаев.

„България отдава голямо значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партьор предвид широките перспективи за развитие на сътрудничеството в различни области от взаимен интерес. По време на различните срещи бяха коментирани големите възможности за сътрудничество между двете страни в сверата на енергетиката, земеделието и хранително-вкусовата промишленаст, за износ на хранителни продукти и създаването на смесени предприятия и производства”, коментира Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че за българската страна представляват интерес азербайджански проекти, в които могат да се включат български компании като доставчици, изпълнители или подизпълнители в областта на строителството и редица инфраструктурни обекти

„Друго перспективно направление за сътрудничество е туризмът. По време на срещите с представители на различните институции имах възможност да представя туристическите дестинации и историческите забележителности в Благоевградска област, каквито са Банско, Сандански, разкопките на античния град Хераклея Синтика и други. Предлагаме уникални възможности и за балнеоложки туризъм и имаме капацитет да приемем значителен брой туристи”, каза още Даниела Савеклиева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини