Извънкласни занимания през лятото ще има за децата в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог, проведе среща с директорите на училищата и кметовете на населени места, във връзка с осъществяване на пълноценна извънкласна дейност през летния сезон.

„Спортната база в община Разлог е изключително развита. Построени са игрища, стадиони, спортни площадки, има прекрасни плувни басейни. Всичко това може да бъде само в плюс за общината и е от съществено значение тази база да се ползва от нашите деца, от най-малките до най-големите,както през лятната им ваканция, така и през останалото време от годината“, каза на срещата инж. Герчев.

Той посочи още, че стадионът в Разлог е готов за ползване при различни прояви и инициативи от училищата дори и през лятото, както и стадиона в с. Годлево и другите спортни съоръжения в общината, някои направени по ОП „Развитие на селските райони“. Съоръженията ще се ползват по съответния ред и график, а в някои мероприятия ще се включат и родителите на децата.

Идеята за активни извънкласни дейности през лятото е и с превантивна цел, като при спортните занимания вероятността да се елиминира евентуална агресия и стрес при децата е голяма. На срещата присъства още зам.кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, инж. Нина Ксова-н-к отдел „ОКМДС“, директорът на ОДЗ-гр. Разлог  Светла Копанарова. Обсъждани бяха също актуални въпроси, свързани с новата учебна година, като бе направен пълен обхват на подлежащите на задължително училищно образование, както и наличната материална база на училищата в общината. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини