Камбитов ще прави допитване за бъдещето на ПФК Пирин

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Готов съм да направим допитване до благоевградчани за бъдещето на ОФК „Пирин”. Не одобрявам демонстративното поведение от страна на футболисти и ръководство на ФК "Пирин" да обвиняват общината, че им бавим заплатите. Нищо не казват за изплатените им премии. Няма как да се осигурят толкова лесно 2,3 млн. лв. за отбора, както и още 300 000 лв. за поддръжката на стадиона. Така кметът на Благоевгад коментира отказа на футболистите на ОФК Пирин да излязат на тренировка днес заради забавени заплати.

Той допълни, че общината плаща  700 000 лева, които са гласувани от общинския съвет. Цялата останала сума е от спонсори и телевизионни права.

„Досега съм успявал да намирам спонсори. Всички говорят, но никой друг не помага, само 2-3 фирми дават някакви суми. Винаги сме били коректни, отборът стигна до Първа лига, вече две години играе там. Преди две седмици дадохме 200 000 лева за учителите, още 200 000 лв. дадохме на онкоболницата. Откъде да намерим пари?! От бюджета на общината за училища и детски градини ли, за социални дейности ли, за онкоболницата ли?”, попита риторично градоначалникът.

Според него общината е изпълнила своите финансови задължения към клуба и ще намери решение и на този проблем.

Камбитов подчерта, че е готов да направи допитване до благоевградчани дали да се финансира с 2,5 млн. лв. футболния клуб.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Шмекер
    Махнете го тоя отбор, бездънна яма е. Парите отиват напразно
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини