Екипи на ЮЗДП почистват граничната бразда с Македония

Снимка: Cross.bg
Снимка: Cross.bg

Вече втори месец екипи на Югозападното държавно предприятие съдействат на ГД „Гранична полиция” в отстраняване на дървесна и храстова растителност по българо-македонската граница на територията на Благоевградска област. Тази година почистването е от землището на с. Горна Брезница, община Кресна до връх Тумба в Беласица планина, землището на с. Габрене. Над 60 километра е общата дължина на предвидения участък, като половината от него вече е почистена.

Повече от 240 служители от 17 поделения на ЮЗДП участват в изпълнението на тази дейност. Оборудвани със специализирана техника – бензиноморни триони и храсторези, те отстраняват самозалесили се дървета и храсти. Ръководството на предприятието е поело ангажимент до края на месец септември да приключи цялостната дейност по почистването на граничните територии.

През миналата година служители на ЮЗДП съдействаха за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини