Преобразяват неврокопска гимназия с проект за над 1 млн. лв.

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Мащабен проект, чрез който материално-техническата база ще бъде напълно обновена, спечели Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. Проектът е на стойност 1 285 000 лв., а финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.

Директорът на учебното заведение Мария Георгиева обясни, че основните дейности по проекта са изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителни, ВиК и електро-инсталации, ремонт на спортни площадки, прилежащи дворни пространства и други.

„С изпълнението на проекта във всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Целта е да бъдат подобрени условията за провеждане на учебния процес, като се инвестира в цялостно обновяване на училищната инфраструктура“, подчерта директорът Мария Георгиева.

В рамките на проекта се предвижда в учебното заведение да бъде доставено модерно и съвременно оборудване, което коренно ще промени условията за обучение и практика в училището.

С реализирането на този проект, НПГ „Димитър Талев“ ще се превърне в едно от най-модерните учебни заведения в областта, с прекрасни условия за учениците, както за обучение, така и за спорт, категоричен е кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Четири са държавните професионални гимназии в Благоевградска област, чиято материално-техническа база ще бъде обновена в рамките на програмата, като една от тях е НПГ „Димитър Талев“ в община Гоце Делчев.

НПГ „Димитър Талев“ е създадена през 1965 г. Училищният комплекс е с площ 14 294 кв.м. Застроената площ е 3523 кв.м. През изминалите 50 години са се полагали усилия за поддържането на сградния фонд в рамките на възможностите на училището.

„Поддръжката, обновяването и модернизирането на образователната инфраструктура изисква огромни финансови ресурси, с които училището не разполага“, обясни директорът Мария Георгиева.

В училищния корпус има 39 общообразователни и специализирани учебни кабинети, лаборатории и работилници; мултимедиен център; център по туризъм; учебно-тренировъчен център; актова зала; библиотека; физкултурен салон. Голяма част от учебните кабинети и работилници не са ремонтирани основно от основаването на училището до този момент.

В тях, в 4 професионални направления, се обучават 670 ученици от целия Гоцеделчевски регион. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини