Заради липса на контрол е рухнало скелето в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Най-вероятно заради липса на контрол е рухнало скелето от 14-етажния жилищен блок в центъра на Благоевград. Инспекцията по труда започна проверка на инцидента.

Установено е, че не са правени периодични прегледи на устойчивостта на металната конструкция. Тя е монтирана след специална инструкция, но няма последващи проверки за устойчивостта й. Това сочат представените от фирмата-изпълнител „Техно енерджи” ООД-София документи в Областната инспекция по труда.

В книжата липсват протоколи от техническия ръководител за извършването на прегледи на металната конструкция на 14-етажния блок на улица „Цар Иван Шишман” №16.

Инцидентът по чудо се размина без ранени и жертви.

„Все още преглеждаме документацията, която е доста обемна, ще приключим пълната проверка след няколко дни/”, цаяви Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград.

Издадени са актове на фирмата за спиране на работата по демонтажа на металната конструкция на двете фасади – на юг и на север. На скелето, което е на южната страна на блока, няма стълби за преминаване от едно на друго ниво. Другото скеле пък е поддало и трябва да се укрепи, тъй като е било вързано с това, което се срути, уточни Симитчийска.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини