Янко Янков: Възможно е скелето да е рухнало заради трус

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Според заместник-кмета на Благоевград Янко Янков, една от възможните причини за рухването на строителното скеле тази сутрин от жилищния блок на улица "Цар Иван Шишман", е трус. Това е заявил той пред Радио Фокус -Пирин.

"Работим по две версии, довели до падане на скелето на ул. „Цар Иван Шишман“ – поддаване на основите или трус. Нанесените материални щети от падналото скеле ще бъдат изцяло за сметка на изпълнителя", казва той.

Янков признава, че случилото се е много неприятно.

"Интересното от разказите на очевидци е, че скелето е било свалено наполовина и е било добре закрепено. Най-вероятно се е получило или поддаване на основата, или е имало трус и сега правим експертиза в тази връзка, защото един от живущите каза, че цялото скеле се е разтресло, но за щастие не е имало никой на него. Такъв тип падане е само от вертикално свличане на скелето“, разсъждава Янков.

http://ilindenpres.bg/5951-firma-blizka-do-dps-sanirala-bloka-s-ruhnaloto-skele-v-blagoevgrad/

Той признава, че фирмата, която е работила на обекта е софийска, но до момента, след възникването на инцидента, не е имал възможност да разговаря с нейни представители. Според заместник-кметат на Община Благоевград, този инцидент не е вследствие на ниска квалификация от страна на работниците.

„Извършват се много строежи в момента и рисковете са страшно много при строителството, особено при високите сгради. Това са най-трудните сгради. Едва ли това успокоява, но нали знаете, че наетите хора са такива, каквито са на пазара. Ние не вкарваме работници от чужбина“, уточнява Янков.

Заместник-кметът смята, че възникналият инцидент е чисто конструктивен, а не плод на работническа грешка. Обектът е бил под постоянен надзор и не е имало оплаквания, свързани с работата на фирмата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини