Раздават курбан за здраве на Петдесетница в Господинци

Снимка: Кметство Господинци
Снимка: Кметство Господинци

И тази година християните в гоцеделчевското село Господинци ще отбележат храмовия празник Педесятница на църквата "Света Троица" на 4 юни.

В знак на толерантно отношение и взаимоуважение към мюсюлманите в населеното място, църковното насотятелство взе решение да се съобрази с поста, който пазят по време на Рамазана вярващите, и концертната част ще бъде изнесена в събота вечер на 3 юни. Тогава от 20.00 часа пред сградата на кметството ще пее младият изпълнител Милко Бошнаков.

Настоятелството и тази година заложи на гласовития изпълнител, който е от този регион, и със своите песни той ще зарадва почитателите си от селото.

В неделния ден след празничната литургия ще бъде раздаден и курбан за здраве. Кметство Господинци кани всички жители да се присъединят към празника.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини