3000 лв. глоба за доставчик на кабелна телевизия в Петричко

3000 лв. глоба за доставчик на кабелна телевизия в Петричко

Съдът в Петрич потвърди Наказателно постановление, издадено от председателя на Комисията за регулиране на съобщенията, с което на фирма “М.-2.” е наложена санкция от 3000 лева.

Дружеството, което е регистрирано в петричко село, е нарушило Закона за електронните съобщения. Негови представители уведомили на 31 юли 2014 г. председателя на КРС, че прекратяват осъществяването на обществени електронни съобщения и разпространението на радио и телевизионни програми на територията на община Петрич.  Комисия от служители на КРС, Съвета за електронни медии и Министерство на културата извършили проверка на 3 февруари 2016 г. в село Беласица на въпросното дружество. Към този момент то имало право за предоставяне само на услугата „достъп до интернет”, без право на разпространение на радио и телевизионни програми.

Установено е, че по стълбовете на електроразпределение фирмата е изградила кабелна мрежа за осигуряване на радио и телевизионни програми и за пренос на данни. Дружеството имало сключен договор с „ЧЕЗ Разпределение България”. Разпитан е абонат, който ползвал кабелна телевизия, той нямал договор с фирмата, но при заплащане на услугата получавал бележка. На него се предоставял цифров пакет от телевизионни програми, при проверката е констатирано възпроизвеждане на тези програми. Всичко това е описано подробно в констативния протокол, приложен е и снимков материал. Дружеството предоставяло услугите на устна договорка и при заплащане на услугите в офиса на дружеството се издавало фискален бон, на който се отбелязвала само сумата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини