Показват грамофони отпреди един век на изложба в Гоце Делчев

Снимка: Исторически музей-Гоце Делчев
Снимка: Исторически музей-Гоце Делчев

Пътуваща изложба „Техниката у дома през първата половина на ХХ век” бе открита в Общински исторически музей в град Гоце Делчев. Експозицията е на Националния политехнически музей–София. Изложбата представя експонати от богатата колекция „Битова техника“ на НПМ. Те са били част от градския начин на живот през първата половина на миналия век – времето на навлизането на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома.

Посетителите ще могат да се запознаят с разнообразни кухненски уреди – тенджери, вилици, чинии, чаши, с приспособления за поддържане на добър външен вид, а така също и с техниката, която е служела за организиране на домашни забави – грамофони и високоговорители. Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Тя ще може да бъде видяна от жителите и гостите на  Гоце Делчев до 17 юни 2017 г. Входът за посетителите е свободен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини