"Книги за смет" за първи път в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Благоевград ще бъде домакин на V издание на екологичната инициатива „Книги за смет”, която ще се проведе за първи път в областния център на Пиринско на 21 май. Кампанията е на фондация „Credo Bonum” и издателство „Smart books”, които ще раздават безплатни нови книги срещу килограм пластмасови.

Инициативата ще се проведе между 10:00ч. и 13:00ч. на площад „Македония”. Сред новите заглавия тази година са „Доктор дулитъл”, „Белият зъб”, историята за „Изгубения плаж” от българския аниматор и татуист Петя Евлогиева и „Червената Шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова. Максималният брой книги, които може да получи всеки участник е 2, независимо от предаденото количество пластмаса.

 „Книги за смет” дава възможността за избор на електронна книга от новата е-книжарница на адрес www.knigizsmet.com. При желание, за всеки предаден килограм, участнците ще могат да вземат талон за 2 елекронни книги, вместо 1 хартиена.

Кампанията „Книги за смет” се провежда за пета поредна година в национален мащаб. Целта на инициативата е да обърне внимание на сериозните последици от свръхпроизводството и замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци, както и на отговорното отношение към рециклирането.

 Сред партньорите на партньори на „Книги за смет” са Българо-американска кредитна банка, Община Благоевград, Общините Бургас, Велико Търново и Кюстендил, Посолство на САЩ в България, Институт Сервантес, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - „Зелена светлина”, гайдът за култура „Виж! София” и „Виж! Бургас” и JCDecaux.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини