Не хвърляйте ориз по абитуриентите в Гоце Делчев, ще има глоби

Снимка илюстративна, източник: Pravda.bg
Снимка илюстративна, източник: Pravda.bg

Нарочна заповед издаде кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов за забрана на хвърлянето на ориз по абитуриентите. В последните 3-4 години е въведена „модата” да се замерват с тази и други житни и зърнени култури завършващите младежи на абитуриентския им бал.

„Никой не знае на кой му хрумна това нещо, но се случва. Преди 3 години идваха абитуриенти, които ми се оплакаха от това необяснимо „ноу хау” – да ги замерват най-вече с ориз. Опасно е, защото момичетата се подхлъзват от зърната ориз, развалят се прическите им, влиза в очите на абитуриентите. Реагирахме и има ефект, спряха тези опити, тъй като никой не иска да отнесе глоба за нарушаване на заповедта ми”, коментира кметът Владимир Москов.

В своето разпореждане градоначалникът категорично забранява хвърлянето на ориз, както и на всякакви зърнени храни или други предмети по дефилиращите абитуриенти, тъй като с това се застрашава техният живот и здраве. Нарушава се и общественият ред по време на баловете.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани, а изпълнението на тази заповед е възложено на началника на Районно управление «Полиция» в град Гоце Делчев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини