Студент от ЮЗУ се представи отлично в конкурс за наука „FameLab

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Студентът от IV курс, специалност „География“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Стефан Петров се представи отлично на националния финал на конкурса за популяризиране на науката „FameLab“ – „Лаборатория за слава“, организиран от Британския съвет – България. Финалът се проведе в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк в рамките на Софийския фестивал на науката.

Триминутната презентация на Стефан беше посветена на образуването на приливите и отливите на Земята. Четвъртокурсникът е първият студент от Югозападния университет, участник в национален финал на „FameLab“.

Ментор на Стефан Петров е доц.д-р Иван Дреновски, първият участник от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в национален финал на конкурса за популяризиране на науката „FameLab“ през 2013 година.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини