Зареждането на магазини в ЦГЧ на Благоевград - само нощно време

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Магазините и търговските обекти в центъра на Благоевград вече ще се зареждат само нощно време. Това е предложението, което ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в края на този месец. Новата организация цели да облекчи трафика в тесните и без това претоварени с паркирани коли улици в централна градска част.

Собствениците на товарни коли и микробуси ще трябва да плащат и 60 лева месечна такса, за да получат пропуск да зареждат обектите си в центъра на областния център.

В момента за тази услуга предприемачите плащат 15 лева на тон за едночасов престой в ЦГЧ. Новите цени ще бъдат далеч по-изгодни за търговците. Иначе и в момента има общинска наредба, която задължава търговците да снабдяват магазините си само нощно време. Проблемът е, че никой не спазва това изискване. 

Амбицията на общинска администрация обаче сега е да сложи ред в организацията на тази дейност и да облекчи трафика в централните улички.

Другото предложение на общинска администрация е да се дава право на безплатен талон за паркиране в синя зона само за един автомобил на адрес, а за втора кола собствениците да плащат годишна такса от 100 лв.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини