Слави прекратява протеста си пред парламента, засега

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук

Слави Трифонов прекратява засега протеста си пред парламента, който започна миналата седмица. Причината е, че днес от партия ГЕРБ внесоха в НС законопроект за въвеждане на мажоритарен избор на депутати в два тура и намаляване на партийните субсидии, както бе гласувано на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави".

Шест поредни дни Слави и екипът му, както и граждани, протестираха с цел да се предприемат законодателни стъпки за валидиране на решенията от референдума, на който над 2,5 милиона граждани гласуваха с "да" на трите въпроса - за мажоритарен вот в два тура, за намаляване на партийните субсидии и за задължително гласуване.

Днес Слави разпространи до медиите и ново писмо, в което обоснова решението си да спре протеста, но заяви, че предстои да се види "дали това е театър, или реални действия" и че нищо не е приключило - т.е. заявява готовност да продължи с искането си да се приемат решенията от референдума.

По-късно днес политическите партии от НС изразиха позициите си по проекта на ГЕРБ, който предлага именно решенията от референдума. Единствено ПП "Воля" на Веселин Марешки се обяви в подкрепа. От "Обединени патриоти", БСП за България и ДПС заявиха, че няма да подкрепят 100% мажоритарен вот.

Ето и целият текст на писмото на Слави:

"Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И… както казва един популярен български боксьор – “продължаваме напред.”

Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто – но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини