Алабанският премиер реши да поучава ЕС

Алабанският премиер реши да поучава ЕС

Еди Рама премиерът на Албания заяви, че ЕС, се намира на кръстопът, подчертавайки значението на днешните президентски избори във Франция за бъдещето. По неговите думи Балканите трябва да се присъединят към съюза и тази нужда е по-силна от всякога, но от друга страна и самият Европейски съюз никога не се е нуждаел от страните на полуострова така, както в момента.

„Товарът на региона от миналото е по-тежък, отколкото навсякъде другаде в държавите на бивша комунистическа Европа, така че усилията на страните да се приближат към европейската общност могат да бъдат разгледани като усилия за раздяла с миналото“, каза той.

Рама изрази надежда, че резултатите от изборите във Франция ще бъдат „в допълнение към утвърждаването на Европа, каквато я искаме“, но добави, че фактът, че има различна разрушителна алтернатива и за нея ще гласуват милиони французи, не спира страховете за бъдещето на съюза.

„На Стария континент днес има поколения, които не са виждали войни, което до голяма степен е заслуга на ЕС“, посочи Рама.

„Въпреки това е очевидно, че издигането на стени към тези, които не са имали късмета да се родят в Европа, не е алтернатива“, допълни той по повод 9 май празника на Европа.

Запознати си спомниха за едно изказване на Рама преди 2 години във връзка с бреговата линия с Гърция, когато той заяви : „ че страната му няма да жертва националните си интереси заради добросъседството..." . Или : "Италианците са албанци, облечени във Версаче..."
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини