Демонстранти нахлуха в парламента на Македония, пребиха Зоран Заев

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Демонстранти нахлуха в парламента на Македония, след като управляващите социалдемократи и албанските партии гласуваха да изберат албанец за председател на Собранието, съобщава OFF News.bg. Лидерът на социалдемократите Зоран Заев е с разкървавено лице, показват телевизионните кадри.

Службите за сигурност спряха телефонните връзки и интернета в Собранието. Талат Джафери е първият албанец, който става председател на парламента, откакто Македония стана независима през 1991 г.

След като беше избран днес за председател с гласовете на СДСМ, Джафери произнесе речта си на албански.

Националисти, които симпатизират на ВМРО-ДПМНЕ, разгневени от избора на Джафери и неговата реч, проникнаха в пленарната зала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини