Пожар изпепели цех за картони в Марикостиново

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Голям пожар изпепели цех за картони в петричкото село Марикостиново. Пламъците са тръгнали вчера около 18 ч. в голяма производствено-складова база, намираща се непосредствено да главен път Е-79.  

По първоначални данни, огънят е тръгнал от голямо помещение, което се е използвало за склад на хартия. Няма пострадали хора.

Екипите на пожарната са потърили помощ и от кмета на Община Петрич потвърди самият Димитър Бръчков, който е изпратил багери и водоноски. Районът ще остане под наблюдение, тъй като в сградата има метанова система. 

Изгорялата база е собственост на един от най-известните бизнесмени в града Симеон Мантарлиев и преди пет години е била дадена под наем на най-голямата печатница в Солун, която е изнесла производството си в с. Марикостиново.

Гасенето е било затруднено от намиращите се в помещението огромни количества картонени рула. Бързата и адекватна реакция на огнеборците е довела до спирането на рапространението на огъня още снощи към 20 часа.

В нито един момент не е имало опасност за къщите в селото и иза имотите на жителите му. И в момента на място има четири пожарни коли с 12 огнеборци, които продължават да гасят картонените рула. Направено е замерване на въздуха, което не е отчело замърсяване с опасни химически вещества като сероводород и други вредни химични съединения.

Огънят е унищожил стока за стотици хиляди левове. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини