27 кг опасни отпадъци от домакинствата събраха в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

По повод Деня на Земята община Гоце Делчев организира мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинства, който бе разположен на площад „Македония“.

Резултатът от проведената кампания е следният: 11.4 кг опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества; 4.4 кг киселини; 8.6 кг основи; флуоресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак, живачки термометри и живак - 0.88 кг; цитотоксични и цитостатични лекарствени продукти – 2.42 кг.

Общото количество на събраните опасни отпадъци от домакинствата в рамките на проведена кампания за деня е 27 килограма и 700 грама.

Следващата кампания по събиране на опасни отпадъци чрез мобилен пункт ще бъде на 20.10.2017 г. На този мобилен събирателен пункт домакинствата могат да предадат: живачни термометри и ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Община Гоце Делчев получи грамота за отличие заради своя принос в изграждането на национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в България. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини