Показват облекла от филма „Капитан Петко войвода” в Гоце Делчев

Снимка: glass.bg
Снимка: glass.bg

Исторически музей – Попово гостува на Общински исторически музей – Гоце Делчев с изложбата „От киноцентъра до музейната витрина”. Тя разказва историята на една колекция, собственост на музея в Попово. В нея са включени облекла, предмети и снимки, свързани с историята на българското кино.

Експозицията представя автентични народни облекла, накити и аксесоари, които са ползвани като реквизит при заснемането на хитовия телевизионен сериал „Капитан Петко войвода” през 80–те години на XX век. Събирани са от селищата в районите на Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Доган Хисал и др. Колекцията е дарена от Студиото за игрални филми „Бояна” на Тракийското дружество в с. Светлен, Поповско. В изложбата са показани и вещи и награди на кинооператора Димо Коларов, заснел филма „Капитан Петко войвода”. Той ги подарил приживе на музея в родния си град Попово. Изложбата ще бъде открита в сряда, / 26 април/ от 17.30 ч. в Общински исторически музей-Гоце Делчев и ще може да се посети до 15 май 2017 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини