Разлив на нафта затруднява движението през Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Разлив на нафта има на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, всеки момент ще започне измиване и опесъчаване на трасето, съобщава БГНЕС.

Към 6.00 часа тази сутрин е подаден сигнал, че на входа на дефилето в посока Кресна е разлята нафта и пътят и хлъзгав. Разливът започнал от малкия тунел и стигнал до Кресненските ханчета. Към 8.00 часа на място пристигнала пожарна и екип на пътноподдържащата фирма. Очаква се и пристигането на полицейски патрул, за да започне измиването и опесъчаването на основната пътна артерия в Югозападна България.

Разливът най-вероятно е причинен от повреда в крана на цистерна, която превозва дизелово гориво. Разливът е в лентата в посока Симитли – Кресна. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини