Парламентът на Албания не успя да издигне кандидат за президент

снимка :   Pandi Skaka
снимка : Pandi Skaka

Първият рунд на президентските избори в Албания завършиха заради отсъствие на кандидат за поста глава на държавата, заяви спикера на албанския парламент Илир Мета, предаде Албанската телеграфна агенция.

«Комитетът днес заседава в съответствие с процедурата на парламента и постанови, че нямаме нито една издигната кандидатура. При тези обстоятелствата, комитета съгласно конституцията, предоставя на участниците на пленарното заседание съответния отчет, с което завършва първия тур на изборите за президент», — заяви председателя на парламентарния правов комитет Василика Хуси.

Мета се обърна към депутатите с предложение за ново заседание с цел да се определи дата за втория кръг на изборите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини