Деца наредиха изложба в ателието на Николай Кашев в Черниче

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Десетки деца подредиха с таланта си изложба навръх Великден в с. Черниче, обявено за „Евросело на 2012 г.” у нас. Десетки жители и гости на селището посетиха Арт ателие „Ботичели”, за да отпразнуват Възкресение Христово. Домакинът, художникът  Николай Кашев, виден творец и учител за мнозина от  хората в община Симитли, покани гости и приятели на великолепна изложба. Прекрасно подредени тематични икони, яйца, боядисвани и рисувани от  малките сръчни ръчички на деца, и добре опечени обредни великденски хлябове и пити от ръцете на баби и майки,  бяха обект на вниманието на посетителите.

Изложбата бе организирана съвместно с Читалище „Гоце Делчев – 1958”- с.Черниче и Църковното настоятелство. Специални грамоти и подаръци за всички участници бяха раздадени от кметът на село Черниче Георги Стефанов и Николай Кашев. Кметът Апостол Апостолов, дойде да поздрави всички, които приветстваха, пожела на изобретателните хора от Черниче да продължават да са жизнерадостни и все така активни.Пожела много здраве и благополучие.

Великденска изложба с конкурсен характер организираха навръх Великден и в село Полена. Пухкави козунаци и питки се съревноваваха в категориите най- вкусно и най-красиво тестено изделие. Уникална козуначена кошница присъстваше на масата с кулинарните изкушения. Отличени бяха победителите. Журито се затрудни от приготвените от децата пъстри яйца, но избра най- красивите. Писани, украсени с цветни лепенки, с листенца и цветенца изобилстваха на красиво подредената маса.  Рисунки и изработени от хартия яйца украсяваха масата в Неделното училище в селото. Всички победители получиха награди от кмета на община Симитли - Апостол Апостолов. Голяма битка с красивите  яйца се разрази между децата, а накрая бе  излъчен и победител. Малката Тони пребори всички участници с най-малкото червено яйчице.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини