Базар събра 4000 лв. за лечение на бившия футболист Васил Мадолев

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

4000 лева събра благотворителния базар в Благоевград в помощ на бившия футболист на ОКП "Пирин" Васил Мадолев, научи ИлинденПрес. Вчера, на Велики четвъртък, стотици благоевградчани подкрепиха каузата за набиране на средства за бъбречна трансплантация на младия мъж.

Събитието бе организирано от близки на 23-годишния млад мъж и собственика на закусвални в Благоевград Димитър Бакалов. Целта бе да се подпомогне кампанията за набиране на средства за спешното лечение на младия мъж.

„Трогнати сме от човещината и съпричастността на всички хора, които се отзоваха на нашия призив за подкрепа. Те ни дават надежда, че ще успеем да съберем необходимата сума, която е някъде около 60 000 лева, за операция в Турция. Към момента парите са малко над 20 000 лева, но продължаваме с кампанията. Благодарим от сърце на всички, които вече помогнаха, както и на тези, които предстои да го направят. Благодарим и на община Благоевград, която подчини всички събития за Великден на благотворителната кауза”, споделиха близки на младежа.

Базарът бе разположен пред закусвалнята на Димитър Бакалов в центъра на града. Продаваха се най-различни закуски, но нито една от стоките нямаше има цена. Всеки клиент оставяше толкова пари, колкото реши. От сутринта пред щанда се извиха опашки от добри хора, които си купуваха закуски срещу сума, която сами определяха, за да помогнат на Васко Мадолев по-бързо да оздравее.

Преди дни възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” в Благоевград също организираха благотворителен базар за Васил Мадолев. ОФК „Пирин” също набира средства по време на своите мачове. На последната сесия общинските съветници отпуснаха 5000 лева за лечението на младежа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини