5 кюлчета злато намериха в резервоара на танк във Великобритания

снимка : The Sun
снимка : The Sun

Колекционер на танкове от Великобритания Ник Мид намерил в отсека за гориво на неговата бойна машина 5 кюлчета злато, стойността на които е около $2,5 млн, съобщи  The Sun.

55-годишният собственик  разказа, че е придобил танка Т-54 за около $37 хил., за да го добави към своята колекция от 150 бронирани машини.

По негови думи, всяко едно от златните кюлчета, които той и неговия механик са открили при огледа на резервоара, тежи около 5 кг.

Той счита, че откритото злато е било ограбено от иракските войници в Кувейт по време на войната в Персийския залив (1990–1991).

За своята находка Ник е съобщил в полицията, защото по негови думи ,те с механика «не знаели, какво да направят».

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини