Сдружение от Разлог събира в каталог наши и македонски био стопанства

Сдружение от Разлог събира в каталог наши и македонски био стопанства

Устойчивото развитие на алтернативния туризъм и подобряване на туристическия потенциал в трансграничните региони в България и Македония. Това са основните елементи, залегнали в проекта „Междурегионален туризъм чрез култура“ на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ - Разлог. То е водещ партньор и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от Македония -„Minority Leader for Society“. Двете организации имат дългогодишен опит в разработването и изпълнението на проекти и инициативи, финансирани от различни програми и фондове.

Целта на проекта е да се насърчи сътрудничеството в сферата на алтернативния туризъм между двата региона. Затова ще бъде организирано проучване на възможностите за алтернативен туризъм в целевите области в трансграничния регион. На база на резултатите от проучването ще бъдат идентифицирани и описани в Ръководство за алтернативен туризъм всички налични природни и културни обекти, живи традиции и обичаи, както и семейства и стопанства, които произвеждат био продукти в 4 наши общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, и в 4 македонски - Щип, Пробищип, Виница и Кочани.

За представители на целевата група ще бъдат организирани и проведени три обучения с цел да придобият по-добри мениджърски умения и да могат да бъдат конкурентноспособни в сферата на алтернативния туризъм. Освен обученията ще бъдат организирани и два туристически панаири - един в Благоевград и един в Щип, на които ще бъдат събрани повече от 120 ключови участници от областта на туризма. Всеки от участниците в тези панаири ще може да ги използва като платформа за представяне на продуктите и пакетите, които предлага в сферата на алтернативния туризъм.

Участниците в проекта ще изработят и туристически наръчник за алтернативния туризъм в трансграничния регион, който ще бъде отпечатан в 2000 копия джобен формат. Той ще съдържа информация за всички обекти, работещи в сферата на алтернативния туризъм в двата трансгранични региона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини