Биг Бенд и Весела Морова дадоха старт на „Блус и Джаз" фестивал

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

С емоции и джаз бе открита първата вечер от Международния „Благоевград блус и джаз“ фестивал. Официалното начало бе поставено от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, почетния гост на фестивала- големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист – Милчо Левиев, артистичния директор на фестивала Васил Георгиев -Кръпката и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев.

„Изключително ми е приятно, че откриваме третото издание на Международния „Благоевград Блус и джаз„ фестивал. Фестивал, който тръгва от днес към вашите сърца, към нашата публика. Когато преди 3 години, решихме да създадем този фестивал, да създадем един празник на музиката, на приятелството, на свободния дух, на отворените сетива, без предразсъдъци, имахме не малко критици. Но вярвахме в неговия успех, не само защото в света такива формати са доста успешни, а затова, защото природата на тази музика е да събира, а не да разделя. Президенти, богаташи, бедняци, всички са подвластни на блуса. Това е казал Джон Хукър. И наистина е много съвършено това чувство, което обхваща всички и вие ще го усетите във вечерите, които сме подготвили за Вас“, каза в приветствието си заместник- кметът Христина Шопова. Тя добави, че тази година на сцената ще има присъствие от  Гърция, Румъния и Америка.

От своя страна Васил Георгиев- Кръпката поздрави публиката с характерната за него хармоника и честити поредното издание на фестивала. „Много съм щастлив и горд, че самият Милчо Левиев е сред нас. Добре дошли, Благоевград в блуса и джаза!“, каза с усмивка Васко Кръпката.

Веднага след това Борис Янев и Биг Бенд- Благоевград започнаха с поздрав към стотиците събрали се жители и гости на града в Драматичен театър „Никола Вапацаров“. Публиката имаше възможност да чуе и солистите на бенда- Александрина Механдийска и Лъчезар Кацарски. Весела Морова припомни едни от най- прочутите песни на Ела Фицджералд. Много джаз и блус посветиха на зрителите и The Bega blues band заедно с Jonhy Bоta.  Финалът бе запазен за хитовете на  Dirty Purchase.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини