Биг Бенд и Весела Морова откриват „Благоевград Blues and Jazz”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Много джаз, с Весела Морова и Биг Бенд-Благоевград, ще звучи в първата вечер от III издание на международния фестивал  „Blagoevgrad Blues and Jazz”. Началният час на събитието е 19.00 на 30 март, а мястото –  Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Tанц , блуз и джаз отново ще радват жители и гости на Благоевград в два поредни фестивални дни. 2017г. минава под знака на 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд, която остави след себе си незабравимото изпълнение на „Summertime”. Поредица от нейни хитове ще звучи в изпълнение на благоевградския бенд. На сцената ще излязат и румънските The Bega blues band заедно с Jonhy Bоta.  Ако заглавия като „All your love”  и „Heat Inside“ говорят нещо на почитателите на фънк музика, то това задължително е името на бандата Dirty Purchase. След като миналата година те издадоха своя първи авторски албум и отбелязаха 20 години на фънк формацията, сега ще представят най-доброто на сцената на „Blagoevgrad Blues and Jazz”.

Втората вечер на „Blagoevgrad Blues and Jazz” отново започва от 19.00 часа. Датата  е 31 март, а мястото отново ДТ „Никола Вапцаров“. България, Гърция и САЩ на една сцена с музикални предизвикателства. Публиката ще се наслади на изпълненията на Вики Алмазиду с една уникална смесица от авторски композиции на автентични гръцки и български народни мелодии, разработени в съвременни джаз пиеси и песни. Блусът носи името на Big Blues Band и Васко Кръпката, които ще поднесат една богата палитра от популярни парчета. Гвоздеят на програмата е легендарният Sugar Blue. Световноизвестният блусар Джейм Уайтинг, роден в Харлем, Ню Йорк е свирил и с Rolling Stones,  като самият Миг Джагър го описва като „странен и много талантлив музикант“. Носителят на „Grammy” ще разкрие „тайните“ на хармониката и защо големи имена като Боб Дилън, Стиви Уондър, Уили Диксън, Франк Запа повлияват грандиозно върху творчеството и го нареждат сред най- добрите.

Почетен гост на третото издание на “Blagoevgrad Blues and Jazz 2017” ще бъде големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист – Милчо Левиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини