Световна звезда в третото издание на Блус и Джаз фестивал- Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Легендарният Sugar Blue ще бъде част от „Благоевград Blues and Jazz 2017“. Това стана ясно по време на официална пресконференция, на която бяха представени програмата и участниците в III издание на фестивала. Подробностите за събитието бяха поднесени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград Христина Шопова, артистичния директор на „Благоевград Blues and Jazz 2017“ Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев.

„В първия ден от пролетта, поставяме началото на Пролетта на изкуствата в културния календар на Благоевград. Пет фестивала, които ще се проведат през следващите три месеца, са едни от най- важните платформи, които развиваме. Вече с увереност можем да кажем, че с всяка следваща година те увеличават авторитета си и своите публики. Началото поставяме с „Благоевград Blues and Jazz 2017“, а кулминацията е на 17 юни с „Франкофоли“. Това е една много амбициозна и широкоспектърна програма, чрез която правим още една крачка към нашата стратегическа цел Благоевград да се превърне във фестивален град на Балканите“, каза по време на откриването зам.-кметът Христина Шопова. Тя подчерта, че форматът на „Благоевград Blues and Jazz 2017“ е двудневен.

„Ние бихме искали да разширяваме фестивалите не като обем във времето, а като качество. Точно по тази причина, на тазгодишното издание на „Благоевград Блус и Джаз“, хедлайнер е един от най- влиятелните хора в блуса, носителят на „Грами“- Sugar Blue“, допълни още заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

„Благоевград Blues and Jazz 2017“ отново събира на една сцена големи имена от блус и джаз средите. Началото ще бъде поставено на 30 март от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и ще продължи на следващия ден с много музика и доброто настроение. Изненадите идват от Биг Бенд Благоевград и Весела Морова, Jonhy Bota and Bega Blues Band, Dirty Purchase, Вики Алмазиду, Васко Кръпката и Big Blues Band, а гвоздеят в програмата ще бъде легендарният Sugar Blue. “Благодаря на Община Благоевград и тази година излизаме с един от най- големите в блуса в момента- Sugar Blue. Той е велика световна звезда на блуса. Той е човекът, който участва в няколко албума на Rolling Stones. Има 10 издадени албума, много компилация, участия“, каза Васил Георгиев-Кръпката при представянето на звездите. Почетен гост на третото издание на “Благоевград Blues and Jazz 2017” ще бъде големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист- Милчо Левиев.

Организаторите са категорични, че в Благоевград предстои едно блус и джаз изживяване, за което ще се говори дълго.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини