ДПС начело с Мустафа Карадайъ чу проблемите на хората в Неврокопско

ДПС начело с Мустафа Карадайъ чу проблемите на хората в Неврокопско

Централния предизборен лъч на ДПС начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ проведе редица срещи в Неврокопския край. Целта бе да се чуят проблемите на хората в тези населени места. В разговорите с местните жители участваха зам.-председателят на партията и евродепутат Филиз Хюсменова, Йордан Цонев, член на Централното оперативно бюро, председателят на МДПС и евродепутат Илхан Кючюк, както и всички кандидати за народни представители от Първи многомандатен избирателен район.

Всички те направиха рейд в селата Брезница, Лъжница, Корница, Долно Дряново, Ореше, Абланица.

Представителите на партията увериха всички, че приоритет за тях е борбата с бедността и демографската криза. Те са наясно, че основен поминък в тези общини е земеделието. Затова и ДПС е заложила няколко точки в своята програма, които са насочени към земеделските стопани.

Ще се работи за увеличаване на темпа на инвестиции за модерно земеделие в малките и средни семейни ферми чрез възстановяване на практиката на нисколихвеното кредитиране на инвестиции по линии на ДФЗ. Трябва да се създадат гъвкави схеми за кредитиране на малкия и среден бизнес и младите фермери. Необходимо е да се стимулират всички ефективни форми на кредитиране на земеделски производители и преработка на земеделска продукция от международни и частни финансови институции. За земеделците е много важно да имат поливна вода. Затова цел на ДПС е създаване и стартиране на Национална програма по възстановяване и модернизация на напоителните системи. 

*Предизборна публикация съгласно Изборния кодекс

 

Още новини