Дупница – първенец по чужди инвестиции в Кюстендилско

Снимка: Kmeta.bg
Снимка: Kmeta.bg

Дупница е първа от 9-те общини в Кюстендилска област по чужди инвестиции, сочи последната статистика. От общинската управа имат самочувствието Дупница вече да изпреварва областния център  в Кюстендил по усвояване на евросредствата, пише Кмета.бг.

В града беше открита структура на Българска стопанска камара с наименованието – „индустриална стопанска асоциация“. В организацията се включват представители на местния бизнес – от търговията, услугите, от промишленото производство, строителството , земеделието, от охранителния сектор.

Целта е организацията да бъде генератор на идеи, които ще подобрят бизнес климата в града и региона, ще съдейства за развитието на  стопанските отрасли при динамиката на пазарите и в промяната на конюнктурата. За шеф на 5-членния управителен съвет на новата структура е избран Леонид Хаздай, чиито бизнес е с подемни устройства, асансьори и др.

Основната мисия на Камарата е постигане на свободно, справедливо и съпричастно общество, основано на култ към труда, образованието и културата на човешкия ресурс – основен двигател на прогреса, а глобалната й цел е ускорено и устойчиво индустриално и социално развитие, близко до европейските икономически и социални достижения, припомниха уставни „постановки“ учредители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини