Обновяват забавачката в Дамяница с 200 000 евро

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, подписа договор за обновяване и намаляване загубите на енергия и подобряване условията и средата за обучение на децата в ДГ „Зорница“ в с. Дамяница.

Успешната реализация на този проект е изключително важно. Той е поредният, който се реализира и е с голямо социално значение. С обновяването на детската градина ще се подобри значително средата и качеството на обучението на децата на община Сандански. С реализирането му ще се осъществи цялостна подмяна на изолацията на сградата на  детското заведение. Покривът на ДГ „Зорница“ в с. Дамяница ще бъде основно ремонтиран. Всички врати и прозорци ще се заменят с нови. Водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки ще се намалят загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

Партньор на община Сандански по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е община Ново Село, Република Македония. Продължителността на проекта е 24 месеца и е на стойност 396 861, 18 евро, като сумата за община Сандански е 199 795, 17 евро.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини