Вилата, която уби дете в Благоевград, е частна, стопанинът починал

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Изоставената вила, която се срути и уби 12-годишно дете в Благоевград, е частна собственост. Собственикът й е починал, обявиха от Общинска администрация. 

Постройката се намира на разстояние 3-4 км извън урбанизираната територия на град Благоевград. Мястото е предоставено за ползване по параграф 4 от Закона за собствеността и ползване на земеделски земи. 

Имотът е отразен в Плана на новообразуваните имоти в землището на град Благоевград и с начин на трайно ползване – лозови насаждения. В Община Благоевград няма постъпили сигнали, жалби и др. искания, че постройката е необитаема и не се ползва от собствениците. Няма и постъпили сигнали за това, че сградата е потенциално опасна.

Предстои да бъдат установени причините, довели до инцидента. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини