ГЕРБ замени 98 членове на секционни избирателни комисии в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

98  членове на  секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград са освободени. Всички те са от партия ГЕРБ и са подали заявления за напускане до Районната избирателна комисия. Какви са причините не се посочва.

Заедно със заявленията за напускане е подадено и писмено предложение от ПП „ГЕРБ“ с поименен състав за замяна. 

Районната избирателна комисия Благоевград  ги освободи, анулира издадените удостоверения и назначи в съответните СИК на територията на Община Благоевград членове от поименния списък.

Председателят ра Районната избирателна комисия в Благоевград Мартин Бусаров бе категоричен, че в това няма нищо необичайно и припомни, че на президентските избори всички партийни централи правили смени в последния момент, като само от ГЕРБ тогава са подменени над 300 членове на СИК.

"Няма нищо странно в тази бройка сега. Причината е прозаична. Първоначално партиите подават имената за членове на СИК по време на консултациите при кмета. Тогава те, вероятно са дали списъци с един имена, но без да си прослушат хората. сега вече са прецизирали списъците и се е оказало, че някои от тях не искат да са членове на СИК по една или друга причина. Пак повтарям, бройката от 98 смени не е фрапираща", увери Бусаров.

Той допълни, че и в други общини има подобни смени в съставите на СИК. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини