Ремонтират два основни пътя в община Гоце Делчев

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Два околовръстни пътя ще бъдат ремонтирани, за да се облекчи трафикът на автомобили в град Гоце Делчев. Общината чака одобрението на вече изготвените проекти. Първият е за шосето, което минава през местността Текето, за който се чака финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Отсечката е с дължина 1,7 километра, а стойността на ремонтните дейности е 1 337 000 лева. 

Този околовръстен път ще свързва града директно с международния път за Драма, без да се налага движение из центъра и натоварената улица „Дунав". 

По-сложна е ситуацията с другия околовръстен път, който в миналото е използван за движение на танкове и друга бойна техника от бившето военно поделение в града. Много пъти въпросът е поставян пред Агенция "Пътна инфраструктура", но засега без резултат. „Този път ще е удобен за автомобили и тежкотоварен транспорт, които пътуват към и от Македония, Петрич и Сандански през прохода Папаз чаир, като няма да се налага влизане в града. Засега този път, който се отбива на входа на града при сградата на КАТ и излиза на пътя за с. Попови ливади, е проходим само за пешеходци”, коментира кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

По програмата за развитие на селските райони кметството кандидатства и с проект за цялостна рехабилитация на пътя от село Баничан до селата Корница и Брезница. Ще бъдат поставени нова настилка, мантинели, пътна маркировка, канавки. Стойността на проекта е 3 513 000 лева, чакаме одобрение, за да стартираме процедура за избор на изпълнител. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини