Нова Република с писмо до Радев: Отменете решението за Пирин

Нова Република с писмо до Радев: Отменете решението за Пирин

Нова Република изпрати открито писмо до президента Румен Радев, с което го призовават да използва правомощията си за отмяна на незаконното решение на Министерството на околната среда и водите за одобрение на Плана за управление на Национален парк „Пирин" без екологична оценка.

„Според нас това решение е незаконно и опасно. То е взето в интерес на конкретен инвеститор и във вреда на хилядите собственици от региона. Одобряването на План за управление на Национален парк без екологична оценка ще доведе неизбежно до съдебно обжалване, а това ще забави влизането в сила с години. През това време хората в Разлог, Кресна и Добринище няма да могат да развиват устойчив бизнес, а туризмът в Пирин ще остане монопол на една фирма", се казва в писмото, подписано от Радан Кънев и Трайчо Трайков.

Нова Република напомня как президентът веднъж е показал, че може да застане на страната на българската природа и наложи вето на Закона за концесиите. Сега десните очакват Румен Радев да бъде последователен и да поиска от министъра да отмени решението си. Напомнят му също, че Конституцията му дава правомощия да смени всеки министър от служебното правителство. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини