Димитър Саватинов развя родния трибагреник навръх 3 март

Снимка: Фейсбук, личен профил
Снимка: Фейсбук, личен профил

Най-силният мъж в Америка – Димитър Саватинов, развя родния трибагреник навръх 3-ти март в „Грейтър Кълъмбъс Кънвеншън Център“. Саватинов участва за седми пореден път в „Арнолд Стронгмен Класик“. Тази година, в състезанието за най-силен мъж на планетата, участие ще вземат 10 елитни състезатели, които ще си разделят $155 000 награден фонд. Освен Димитър Саватинов, за първи път в състезанието за аматьори, участие ще вземе най-силният български полицай- Мариян Димитров, пише Chicago.bg.

В първия ден от надпреварата, десетте топ състезатели преминаха две основни дисциплини. Съревнованието стартира с уреда „кобилица“. Той се проведе в два кръга за килограми, дистанция и време. В първи кръг, най-силните мъже трябваше да прекосят разстоянието от четири метра за 30 секунди със 589,5 кг. В него само двама от десет участници не успяха да изпълнят задачата.

Във втори кръг условията бяха същите, с изключение на килограмите, които бяха увеличени на 710 кг. В него малко не достигна на българина от Гоце Делчев да измине цялата дистанция.

В трети кръг участниците трябваше да се изкачат по възходяща рампа на разстояние 10,7 метра. с уреда „капан“, тежащ 518 кг. Юначният българин Димитър Саватинов успя да измине повече от половината разстояние, въпреки контузия в рамото.

„Постигнах добри резултати, но не съм доволен", коментира Димитър Саватинов. 

"Можех да се справя много по-добре. На първото упражнение на „кобилицата“ направих детинска грешка, защото исках да измина по-бързо разстоянието, но това ми костваше доста точки. Преди две седмици усетих напрежение в трапеца си и днес на второто упражнение ме беше страх да не го разкъсам напълно. Когато вдигнах тежестта не беше толкова тежка, но по-средата на рампата усетих, че се натяга на същото място. Затова реших да оставя „капана“. Засега съм доволен, защото мога да продължа надпреварата и в утрешния ден. Предстоящите упражнения са добри за мен и се надявам всичко да мине повече от добре“, допълни той.

Тази година, в спортния фестивал, зрителите имат възможност да наблюдават 70 вида спорт, 14, от които олимпийски. Над 18 000 спортисти ще вземат участие в различните надпревари, а над 185 000 зрители ще имат удоволствието да видят всичко това на живо/Chicago.bg.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини