Село Коларово кани всички на хамкане и сирнишки огън тази неделя

Снимка: zemedelskizemi.com
Снимка: zemedelskizemi.com

За първи път в хилядолетната история на традицията петричкото село Коларово ще празнува Сирни заговезни на селския стадион „Подгорие“, съобщи кметът на селото Атанас Гошев. Той не скри надеждата си този начин на почитане да се утвърди като една от новите обединителни традиции в съвременния празничен календар на Коларово.

„Защото Сирници, както го наричаме в Коларово, е празник на опрощението, което значи и на обединението“, обясни идейния замисъл селският управник.

„Започваме в 16 часа на 26 февруари (неделя) с традиционното хамкане и ще завършим с най-големия символ на празника сирнишкия огън. Подготвили сме и други ритуали, игри и музика, но нека да останат изненада“, загадъчно резюмира програмата на празника секретарят на местното читалище „Яне Сандански 1952“ Евгени Гоцков. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини