Кметът Димитър Бръчков поздрави столетници в община Петрич

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Кметът Димитър Бръчков поздрави столетници в община Петрич. Мария Крушомикова от град Петрич има три деца, от които две дъщери, седем внуци и десет правнуци. В добро здравословно състояние тя посреща 100-годишния си юбилей.

По този повод кметът Димитър Бръчков и заместник-кметът Илияна Попова посетиха баба Мария, за да я поздравят лично на достолепния юбилей. От името на Общината столетницата получи ръчно изработена оригинална картичка и албум, торта, бутилка червено вино и сума в размер на 300 лева, каквато е установената традиция.

Баба Мария е известна в Петрич с това, че като младо момиче е помагала в къщата на Преподобна Стойна. До сега столетницата добре си спомня и разказва истории свързани с този период от живота. Кметът пожела на Мария Крушомикова да бъде жива и здрава и да поддържа духа си бодър.                                                                                                                                 

Също днес кметът Димитър Бръчков поздрави за 101 –ия рожден ден Стана Мишкова от село Коларово. Преди една година тя отбеляза своя юбилей и също беше уважена от кметския екип на община Петрич. Към днешна дата столетниците в община Петрич са  пет, всички жени            по данни на отдел ГРАО. От тях две живеят в град Петрич, две са от село Беласица и една от село Първомай.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини