Асансьор за хора с увреждания вече има в Община-Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

За удобство на гражданите от днес в сградата на общинска администрация - Гоце Делчев работи панорамен асансьор. С него е осигурена достъпна среда до всички етажи на администрацията на хора с увреждания и двигателни затруднения. Асансьорът е реализиран по проект "Осигуряване на достъпна среда и ремонт на санитарни помещения на административната сграда на община Гоце Делчев".

Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. са осигурени от Програма „Красива България”, а 23 970 лв е съфинансирането от бюджета на Община Гоце Делчев.

С тези средства е изграден вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на общината, осигурена е достъпна външна среда на централния вход на сградата, извършен е ремонт на санитарните помещения на партерния етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, монтирана е и платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерен етаж.

Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини