Първи телефонен разговор между Тръмп и Ердоган

Първи телефонен разговор между Тръмп и Ердоган

Президентът Доналд Тръмп и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган са провели първи телефонен разговор. За това съобщава Daily Sabah.

Беседата на двамата лидери е било около 45 минути и е била с позитивен тон, въпреки че още не са дадени подробности от разговора .

Както подчертава изданието, Анкара иска да започне отношенията си с Вашингтон  на чисто и се надява ,че новата администрация на САЩ«няма да допуска грешки» в отношенията между двете страни , които бяха допуснати при бившия президент Обама.  

Освен това според  Daily Sabah, Турция се надява , че администрацията на Тръмп ще одобри екстрадицията на опозиционния турски проповедник Фетхуллаха Гюлен, който , по мнението на Анкара, е съпричастен в организирането на опита за преврат през юли миналата година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини