Ердоган вдига туризма в Турция с кампанията "Вземи съседа си и ела"

Снимка: CNN
Снимка: CNN

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да насърчи туризма с инициатива към турците зад граница под наслов "Вземи съседа си и ела", съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от Econ.bg.

Президентът се срещнал с представители на сектора, тежко засегнат от продължилата седем месеца криза с Москва, терористичните нападения и опита за преврат в Турция, довели до усещане за несигурност.

Ердоган посочил, че на първи етап правителството си поставя за цел да увеличи с 8 млн. броя на туристите.

"Броят на туристите през последните 14 години нарасна от 12-13 млн. на 40 млн. Нашата цел е да се наредим сред първите десет в икономиката и в челната тройка в туризма. Затрудненията в последно време са резултат от независещи от нас фактори", казал още президентът.

Ердоган отправи призив към турците зад граница, които имат традицията да се връщат ежегодно в страната, да бъдат посланици на добра воля за насърчаване на туризма.

"Нека не идват сами, а да водят и приятелите си в нашата страна", призова той, анонсирайки старта на кампания в туризма под наслов "Вземи съседа си и ела". Ердоган призова турските граждани в чужбина също да организират в Турция различни събития, като например сватби.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини