Димитър Делчев: Хора на ДСБ се вливат в редиците на РБ в Благоевград

Димитър Делчев
Димитър Делчев

Водят се активни разговори с хора от ДСБ в Благоевград. Голяма част от структурите и членовете им в страната вече подписаха заявления за индивидуално членство в Реформаторския блок. Не са важни апаратните им ръководства, а активистите им. В листата ще влязат хора от всички партии в Реформаторския блок и ще получи подкрепа и от хора от ДСБ. Това каза в Благоевград Димитър Делчев от Националния координационен съвет на Реформаторския блок.

Обсъждаме да има представители от всички общини, хора с добра репутация, които могат да спечелят доверието на гражданите. ДБГ вече имаме насрочени общински събрания в Благоевградска област, обясни той. Той каза, че към момента Анна Бистричка, Димитър Делчев и Найден Зеленогорски получават доверие от структурите на „Движение България на гражданите“ в Благоевград за листата.

На въпрос за излизането на НПСД от Реформаторски яблок поради решението им да продължат с ДОСТ, Делчев отговори, че НПСД имат форум, на който ще решават своя път. Те смятат, че най-важната им задача е да се борят с ДПС и виждат тази битка заедно с Местан. Ние разбираме това, а те разбират, че за РБ е неприемливо сътрудничество с ДОСТ, категоричен бе Делчев.

Анна Бистричка, областен координатор на ДБГ – Благоевград, подчерта, че много от структурите на партията в региона изразяват желание Делчев да оглави листата. Логична номинация е и не ни изненадва, тъй като, въпреки че не беше депутат от нашия район, беше изключително активен като народен представител в интерес на гражданите на Благоевград, каза тя. Ще работим с всички сили за поне двама народни представители, добави Бистричка.

Делчев отчете, че за 2 години  в 43-то Народно събрание е участвал в промените на Конституцията и е вносител на въвеждането на явното гласуване във ВСС, което беше прието и вече е факт. Както се видя преди няколко седмици в докалада на ЕК, това беше определено стъпка напред за по-прозрачна работата на ВСС, каза Делчев. Той подчерта, че има над 70 законови предложения, в това число и законопроекти и между първо и второ четене, а цялата Парламентарна група на РБ има внесени около 140 законопроекта за две години. Делчев припомни, че е внесъл парламентарни питания за незаконния добив на камъни в Сатовча, че е предложил законови изменения за регистрация на гражданите, във връзка с големия брой изборни туристи в Благоевградска област и е имал редица въпроси към министри за сигурността и построяването на магистралата в Кресненското дефиле.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини